Barseltiden regnes som de første seks ukene etter fødsel, så det betyr vel at den er over nå?

Barseltiden med Esther og Leo har vært veldig forskjellig. Da Esther var nyfødt hadde hun samme døgnrytme som hun hadde i magen i minst et par måneder; våken om natta og sov til langt utpå dagen. Jeg hadde mye behov for å sove samtidig som henne på dagtid, og det tok tre måneder før jeg følte at jeg var ute av barselbobla og hadde overskudd og energi igjen. Hun var veldig rolig og gråt aldri. Hun var lita og nett og jeg følte hun var nyfødt veldig lenge, så jeg fikk god tid til å nyte barseltiden.

Denne gangen er det så mange forskjeller. Ikke minst med størrelsen; Da Esther var like gammel som Leo er nå veide hun 2 kg mindre og var 8 cm kortere. Forrige uke, da han var syv uker gammel, veide han 5700 gr og var 60,5 cm lang. Det vil si 2 cm kortere og 100 gram lettere enn hva Esther var da hun var seks måneder gammel! Haha, det syns jeg er utrolig fascinerende. De mettes jo av samme melka. Det er også veldig fascinerende at Esther fulgte min vekstkurve fra da jeg var baby til nesten punkt og prikke, mens Leo følger faren sine mål nøyaktig. Det er ingen tvil om at han er av helt annet kaliber, og at han er ordentlig gutt. Det er veldig gøy å oppleve å få to så forskjellige unger, syns jeg:)

Leo er også veldig rolig og fornøyd, og jeg er utrolig forundret over hvor lett han har glidd inn i rutinene her hjemme. Han har allerede i et par uker sovnet rundt midnatt, og sovet i 6-7 timer i strekk før han vil ha mat og så sover han 3-4 timer til. På dagtid sover han og Esther som oftest hvil samtidig, og det syns jeg er skikkelig luksus! Da får jeg satt meg ned med en kopp kaffe og hatt litt alenetid.

20131211-215647.jpg

20131211-215718.jpg

20131211-215751.jpgHan er så fin! Han er en skikkelig godgutt, og smiler og babler ivei så fort han er våken. Spesielt når storesøstera kommer blir han helt vill, det er tydelig at det er noe spesielt med henne:) Rørende å se søskenbåndet mellom dem allerede.

 

This post is also available in English

%d bloggere liker dette: